Λίμνη Βουλισμένη Βόρεια Gigapixel

Ένα υπέροχο πρωινό, λίγη τύχη (για τις καιρικές συνθήκες εννοώ), το πρώτο τεστ της καινούργιας ρομποτικής μας κεφαλής, 55 φωτογραφίες 21ος mega pixel, 4 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας του υπολογιστή-αφού πρώτα συνθέσαμε τις 55 φωτογραφίες- κατάφεραν να δημιουργήσουν και να συνθέσουν την πρώτη Gigapixel πανοραμική φωτογραφία της Λίμνης (Βουλισμένη) του Αγίου Νικολάου μεγέθους 59643 Χ 8346 pxl και 1.5 Gb χώρο στον σκληρό δίσκο(Η τελική φωτογραφία!!!).

Όταν την προτοανοίξεις δεν μπορείς να καταλάβεις την ευκρίνεια, μέχρι που αρχίζεις να ζουμάρεις.Δοκιμάστε το!!!

Όπως ίσως καταλάβατε αυτή είναι μόνο η αρχή.Το τι θα ακολουθήσει? Αυτό είναι έκπληξη!!!

Η λίμνη Βουλισμένη είναι μια μικρή - πρώην γλυκιά, αργότερα συνδεδεμένη με τη θάλασσα - λίμνη , που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου της Κρήτης. Έχει διάμετρο 137 μέτρα και βάθος 64. Οι ντόπιοι αναφέρονται σε αυτή τη λιμνοθάλασσα απλά ως «λίμνη». Η λίμνη συνδέεται με το λιμάνι της πόλης με ένα κανάλι που ανοίχθηκε το 1870. Πανοραμική θέα της λίμνης προσφέρεται από το πάρκο που βρίσκεται πάνω από αυτήν. Κάθε χρόνο τα μεσάνυχτα του Πάσχα, η πλειοψηφία του πληθυσμού της πόλης μαζεύεται γύρω από τη λίμνη για να γιορτάσει με πυροτεχνήματα και κροτίδες που ρίχνονται από την τοπική αρχή και τον κόσμο που παρευρίσκεται.

Σύμφωνα με μύθο, η Θεά Αθηνά (ή/και η Άρτεμις) λουζόταν σε αυτήν.

Αναφέρεται ότι μέλη του γερμανικού στρατού κατά την υποχώρησή τους από την περιοχή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έριξαν μέρος του οπλισμού τους ή/και των οχημάτων τους στη λίμνη.

Τοπικός αστικός μύθος αναφέρει ότι η λίμνη δεν έχει πυθμένα . Η άποψη αυτή πιθανόν βασίζεται στο δυσανάλογα μεγάλο της βάθος σε σχέση με την επιφάνειά της ή/και σε διαταραχές στην επιφάνεια ή και την στάθμη του νερού που παρατήρησαν οι κάτοικοι κατά τη διάρκεια του σεισμού της Σαντορίνης το 1956. Για αυτό το λόγο εικάζεται πως υπάρχει γεωλογική σχέση των δύο θέσεων, αλλά επιστημονικές έρευνες επί του θέματος δεν είναι ακόμα γνωστές.

contentmap_plugin
made with love from Joomla.it